www.swiatmojejk.blogspot.com |
Składniki:
(opcja na 2 kanapki)
- 2 bułki (w/g uznania i tego co macie pod ręką, ja użyłam białego pieczywa które mi zostało )
- marynowana feta - przepis w poprzednim poście - kilka kawałeczków
- oliwki - także użyłam z przepisu z marynowanej fety- kilka sztuk
- 4 cienkie plasterki boczku
- garść rukoli
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- 1 pomidor
- sol i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Najlepiej przygotować sobie wszystkie składniki pod ręką ponieważ ta kanapka to naprawdę sekunda. Wiec gdy mamy już rukole umyta i osuszona + ząbek czosnku obrany + pomidorek w plasterki pokrojony + pod ręką pozostałe składniki odpalamy patelnie i na suchej smażymy na rumiano nasz boczek.
Zajmuje to naprawdę sekundę wiec uwaga nie spalic.
Gdy boczek już mocno się skurczy i wypali nadmiar tłuszczu, odkładamy plasterki na talerzyk z ręcznikiem papierowym.
W tym czasie szybciutko wrzucamy na ta sama patelnie po boczku lekko skropione oliwa części bułki - środkiem do dołu i lekko, sekundę przypiekamy.
Zdejmujemy bułki, jeszcze cieple smarujemy środki lekko czosnkiem, wcierając go w bułkę.Daje to super smak bez zbędnych kawałków czosnku miedzy zębami :).
Teraz pozostaje nam tylko połączyć całość w piękną kanapkę.
Układamy wiec na dolna część bułki rukole + 2 plasterki boczku + kawałeczki fety + plasterek pomidora + kawałeczki oliwek + sol i pierz i zamykamy bułeczkę górną jej częścią.
Gotowe i smacznego.
www.swiatmojejk.blogspot.com |
Mam nadzieje ze się skusicie na moje porozycje. Pozdrawiam Goska :)
Komentarze
Prześlij komentarz