www.swiatmojejk.blogspot.com |
www.swiatmojejk.blogspot.com |
Witam serdecznie.
Dobra alternatywa na coś pysznego do kanapki. Bardzo dobrze smakuje ze świeżym pieczywem.
Ta pastę tak naprawdę znam i robię chyba od dziecka. Prawdopodobnie jeszcze od mojej ukochanej babci i jej przepysznego i cudownego gotowania :). I pewnie nawet bym o niej nie pomyślała na bloga gdyby nie to ze za każdym razem gdy ktoś ja próbuje chce koniecznie przepis.
Dlatego dziś dziele się nim z Wami i zachęcam serdecznie - jest pyszna i bardzo prosta.
Zapraszam.
Składniki :
- 1 wędzona makrela ( ok. 300 g )
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 mała cebulka
- 3 ogórki konserwowe
- 1 male jabłko
- 1 łyżeczka musztardy ( typu sarepska )
- ok. 2 łyżeczek majonezu
- ok. 3 - 4 łyżki keczupu lub sosu barbecue ( dla chętnych przepis na sos u mnie także na blogu - zachęcam :))
- sol i pieprz do smaku
Do dużej miski obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kęsy wędzoną makrele.
Dorzucamy pokrojone w drobna kostkę ogórki + cebule + jabłko.
Jajka obieramy, kroimy w kostkę i łączymy z całością.
Na koniec doprawiamy sola + pieprzem + musztarda + majonezem + keczupem = delikatnie łączymy całość.
Przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki na jakiś czas aby smaki się przegryzły.
Gotowe.
Smakuje tez super z dodatkiem kukurydzy.
Szybka i smaczna pasta którą serdecznie polecam.
Spróbujcie sami.
Pozdrawiam serdecznie.
www.swiatmojejk.blogspot.com |
www.swiatmojejk.blogspot.com |
Komentarze
Prześlij komentarz