Przejdź do głównej zawartości

Smoothie - koktajl witaminowy.




www.swiatmojejk.blogspot.com




www.swiatmojejk.blogspot.com







Witam serdecznie.
Kolejna propozycja na uzupełnianie witamin w naszym organizmie w ciągu dnia. 
Koktajle są super sposobem na zdrowe nasycenie naszego organizmu i przygotowanie do wiosny.
Samo przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje czasu a nasz koktajl możemy popijać w ciągu dnia właściwie cały czas.
I nawet jeśli ktoś nie lubi szpinaku, uwierzcie ze wogole go nie wyczujecie a sprawi dużo dobrego w Waszym organizmie.
Zapraszam.






Składniki : 

  • 1 mango
  • 1 garść świeżych liści szpinaku
  • 2-3 pomarańcze
  • 1 cytryny limonka
  • 1 łyżka brązowego cukru lub 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka syropu z granatu
  • 2 dojrzale banany
  • 1 gruszka
  • 500 ml maślanki ( opcjonalnie mleko )







Sposób przygotowania : 



Przygotowujemy sobie blender.
Szpinak dokładnie myjemy i wrzucamy do blendera.
Mango myjemy i obieramy ze skory. Następnie po kawałku aż dojdziemy do pestki odcinamy kawałki owoca. Dokładamy do blendera.
Wyciskamy sok z pomarańczy i limonki. Do blendera.
Dorzucamy cukier + syrop z granatu + kawałki banana + obrane kawałki gruszki.
Zalewamy całość maślanką i blendujemy dokładnie na jednolity koktajl.
Gotowe.
Smacznego.
Pozdrawiam i polecam serdecznie.





www.swiatmojejk.blogspot.com




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Drożdżówki z jagodami.

www.swiatmojejk.blogspot.com www.swiatmojejk.blogspot.com Witam serdecznie. Od powrotu z wakacji czekały nasze zbiory :) aż znajdę chwilkę i w końcu przygotuje te mega pychotki. Uwielbiam jagody i gdy tylko nadarzyła się okazja aby je zamrozić w większych ilościach oczywiście z niej skorzystałam. Póki lato jeszcze trwa i jest sezon to nie ma jakiegoś może większego problemu ale gdy tylko skończy się sezon ceny potrafią zniechęcić. Skorzystałam - po-paczkowane w mniejsze porcje pomroziłam i teraz przygotowałam pulchniutkie i pyszne drożdżówki z jagodami.:) Przepis mega prosty i szybki - na pewno warty przygotowania. W Waszych domach pięknie będzie pachniało i na pewno skusicie wielu do skosztowania. Zapraszam po przepis. Składniki :  na ciasto :  600 g mąki 40 g świeżych drożdży 90 g masła 2 jajka 1 kubek mleka 1/2 kubka cukru 2 łyżeczki ext...

Prosty deser waniliowy z borówkami.

Witam serdecznie. Chrupiący, prosty i bardzo smaczny deser a do tego robi się szybciutko. W sam raz na jakiś podwieczorek lub coś do kawy, gdy spodziewacie się gości. Ja dziś podaje go Wam jako propozycje na prosty Walentynkowy deser, który możecie zaserwować do np. łososia którego Wam prezentuje post niżej. Zapraszam. Składniki :  1 opakowanie duże lub dwa mniejsze ciasta francuskiego 1 opakowanie standardowe budyniu waniliowego ( wybierzcie dobrej jakości ) 400 ml mleka 3 żółtka 1 łyżka extraktu waniliowego 200 g cukru ok. 100 borówek cukier puder do posypania na gotowo Sposób przygotowania :  Zaczynamy od przygotowania budyniu. W garnuszku wlewamy 300 ml mleka + cukier = zagotowujemy. Resztę mleka mieszamy z budyniem w kubeczku. Gdy mleko zacznie się gotować, dolewamy mieszankę budyniu i gotujemy ok. 3 minut. Zdejmujemy z ognia i cały czas mieszając dodajemy...

Börek - zawijany ślimak mięsny.

www.swiatmojejk.blogspot.com www.swiatmojejk.blogspot.com Witam serdecznie. Börek ( burek ) - to popularna potrawa kuchni śródziemnomorskich i arabskich. Nazwa od czaswownika bur - zawijać, zakręcać. Głównym elementem, który tworzy tą fajną sądzę potrawę jest ciasto filo- yufka - bardzo cienkie płaty ciasta, które po upieczeniu lub usmażeniu są bardzo chrupiące. Jeśli śledzicie mój blog to na pewno już wcześniej spotkaliście u mnie to ciasto w różnych potrawach. Dodatkami które wypełniają to ciasto mogą być:  szpinak, ser feta, kapusta, pietruszka - to wersja także wegetariańska, lub w wersji mięsnej : głównie mięso jagnięce lub wołowina mielona - siekana.  To oczywiście w krajach arabskich, a u nas nadziewane dowolnym mięsem mielonym. Jeśli chodzi o mnie wersja, którą Wam dziś prezentuje jest po prostu moim podejściem do tego dania. Nie jest wersją oryg...