Przejdź do głównej zawartości

Posty

Polecane

Pierogi z kaczki.

Witam serdecznie.
Uwielbiam pierogi i tak jak moja cała rodzinka, w różnych wersjach je zajadamy.
Dla niektórych skomplikowane - tak przynajmniej twierdzą, a ja sądzę że nie koniecznie. Wystarczy jeśli poświęcicie jakąś godzinkę na ich lepienie i pyszne danie gotowe. Farsz, wstawicie spokojnie dzień wcześniej i nic nie musicie przy nim robić.
Dzisiejsza wersja z mięsem z kaczki jest naprawdę przepyszna i aromatyczna. Same piersi, wykorzystałam przy okazji innego przepisu ( pasztetu) natomiast całe pozostałe mięsko, wylądowało w pierogach.
Pierogi możecie tylko gotować chwilkę i podać w towarzystwie sosów czy sałat lub podsmażyć dodatkowo i nadać im chrupkości. Tutaj wersja z pieczoną cebulką, sosem barbecue i sosem tzatziki.
Przy tej ilości, jak znalazł możecie zamrozić część i w każdej chwili macie gotowy w 5 minut obiad.

Zapraszam.



Składniki :

do bulionu: 1 mniejsza kaczka ( możecie użyć mrożonej)korzeń selera ( mały )2 nacie selera1 por1 korzeń pietruszki3 marchewki1 cebula biała1 łyż…

Najnowsze posty

Mini serniczki a la Maxi King

Fingerfood = sajgonki z warzywami, grzybami Shimeji i kurczakiem.

Merry Christmas

Trufle Świąteczne - dwie wersje.

Weihnachtskipferl - ciasteczka Świąteczne.

Orange marmalade =marmolada pomarańczowa świąteczna.

Buchty jabłkowe.

Rożki z kremem śmietankowym.

Tarta podwójnie jabłkowa.

Chleb wiejski - na domowym zakwasie.